Actualitat

CATEGORIES

Noticias
15 octubre 2019

Les finances ètiques i solidàries a la FESC 2019

Un any més les entitats de finances ètiques i solidàries participen a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) celebra del 25 al 27 d’octubre la seva setena edició al complex fabril Fabra i Coats,  i comptarà amb la participació de les entitats de finances ètiques que aposten per una economia al servei de les persones.

Estands informatius de les diverses entitats

La FESC és un aparador de tots els productes i serveis que podem trobar per cobrir les necessitats de la vida quotidiana des d’una perspectiva social i solidària, per la qual cosa no poden faltar les finances ètiques. S’hi mostraran les diferents alternatives pràctiques i els diversos productes que ofereixen les finances ètiques en l’actualitat en diversos estands, entre els que hi trobareu Coop57, Fiare Banca Etica i Oikocredit, així com les assegurances ètiques de la mà d’Arç Cooperativa. També hi haurà informació sobre la RedEFES-Xarxa d’Educació en les finances ètiques i solidàries.

__________________________________________________________________

Exposició: El negoci rodó de la Banca Armada
SETEM Catalunya – Campanya Banca Armada, FETS, Centre Delàs i La Coordi
Dissabte 26 d’octubre de 10:30 a 12:00
Espai Maria Palomera (gimnàs de l’escola)

Exposició sobre inversions en armes i gestió militaritzada de les fronteres per part de la banca convencional espanyola. Explicarem els vincles entre la banca i el negoci de la guerra i les fronteres. Al costat de les infografies sobre la Banca Armada hi haurà un espai amb informació sobre les alternatives de les finances ètiques.
__________________________________________________________________

Presentació del Baròmetre de les finances ètiques i solidàries 2018
Observatori de les Finances Ètiques de FETS
Dissabte, 26 d’octubre a les 12.00h
Espai: Sala Micaela Chalmeta

Presentarem l’única radiografia existent sobre el sector que recull les dades agregades a nivell estatal de l’estalvi recollit, dels préstecs concedits per sectors, del nombre d’usuàries, del capital social, etc. de les entitats financeres i asseguradores que conformen el sistema de les finances ètiques. A més de les dades quantitatives, s’està treballant per construir una metodologia d’anàlisi de l’impacte social de les finances ètiques. A la taula rodona es presentaran els avenços realitzats i es dinamitzarà un debat amb les principals entitats financeres i asseguradores que han participat al Baròmetre entorn a les oportunitats i els reptes sorgits a partir de les dades, així com sobre com mesurem l’impacte social de les finances ètiques a partir del treball metodològic que està elaborant la Comissió de Balanç Social de la XES.

Ponents: Nina González (FETS), Alfons Bolado, (Arç Cooperativa), Yolanda Trujillo (Previsora General),  Marion Guillon (Coop57), Albert Gasch (Fiare Banca Etica) David Díaz de Quijano (Oikocredit Catalunya)
__________________________________________________________________

Presentació del nou producte d’inversió ètica d’impacte social i ambiental d’Oikocredit
Associació Oikocredit Catalunya
Dissabte, 26 d’octubre a les 18.00h
Espai: Àngel Graupera
__________________________________________________________________

Presentació El capital social ètic: repte estratègic pel creixement de l’ESS
Fundació Fiare Finances Ètiques
Dissabte, 26 d’octubre a les 19.00h
Espai Àngel Graupera

El sector mercantil convencional disposa d’eines que actuen com a fons d’inversió en sectors específics. Aquests instruments però, no estan disponibles en l’àmbit de l’economia solidària i això dificulta les possibilitats de creixement del sector. Es vol contribuir a resoldre les necessitats de capital de l’ESS a partir de la creació d’una eina d’intercooperació. Els objectius són: – Diagnòstic de l’endeutament i caìtalització de l’ESS a Catalunya – Bones pràctiques en el món – Debat i presentació de propostes

Ponents: Jordi Ibáñez  (director de la Fundació Fiare Finances Ètiques) i M. Cristina Poblet  (professora de Microeconomia a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona)
__________________________________________________________________

I també…

V Desfilada de Roba Sostenible i Cafeteria de Comerç Just
LaCoordi- Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
Dissabte, 26 d’octubre a les 20.00h.
Espai: Dolors Abelló

La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques, laCoordi (integrada per SETEM Catalunya, la XES, Alternativa3, FETS, FIARE i Oxfam Intermón) organitzen la V Desfilada de Roba Sostenible de la FESC, amb peces produïdes amb criteris d’economia solidària, en contraposició de la roba produïda per la indústria tèxtil transnacional que vulnera els drets humans. La V Desfilada de roba sostenible està coorganitzada amb l’alumnat de l’Institut Salvador Seguí, encarregats directament de la interlocució amb les marques participants, de l’elecció de l’estilisme i de la posada en escena.

Xerrada sobre vulneració de DDHH i alternatives: el cas del tèxtil,
SETEM Catalunya i laCoordi- Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
Diumenge, 27 d’octubre de 13.00h.
Espai: Pep Manté

Presentació de l’aplicatiu mòbil de la Campanya Roba Neta i taula rodona sobre alternatives amb el cas de la marca de roba Veraluna.

Ponents:  Denisse Dahuabe (SETEM Catalunya), Eduard Sagrera (Oxfam Intermón)

Turquoise Photo Interior Designer Resume

capcaleraWebFesc1500x630mod