Actualitat

CATEGORIES

News
3 September 2018

Estudiants d’ADE de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona reflexionen sobre els principis de les finances ètiques a les classes d’Economia

Al llarg del segon semestre del curs acadèmic 2017-2018, més d’un centenar d’estudiants de primer del Grau d’Administració i Direcció d’Empreses i del doble itinerari d’ADE i Dret han conegut el que són les finances ètiques i han reflexionat a l’entorn dels seus principis dins de l’assignatura de Microeconomia.

Durant el curs han realitzat diferents activitats, entre elles, rebre una conferència de representants de FETS. A més a més han reflexionat sobre diferents temes, com per exemple, sobre com creien que les finances ètiques haurien de promoure’s a l’entorn dels estudiants universitaris. En aquest sentit, un 56% dels estudiants consideren que les xarxes socials podrien ser una fórmula perquè la banca ètica es donés a veure entre aquest col·lectiu. La realització de conferències a l’entorn universitari també es ben vist pel mateix percentatge d’estudiants. A més, alguns estudiants aposten perquè es facin campanyes de descomptes pels joves en museus, o que es promocionin activitats, com maratons solidàries. La creació de beques universitàries també entra dins de les seves propostes.

A més a més, se’ls va preguntar què els faria obrir un compte en un banc ètic. En aquest sentit, un 15,54% lligaven la possibilitat d’obrir un compte en una entitat de banca ètica amb la possibilitat de trobar fàcilment caixers. Un 52,7% ho farien perquè els diners es col·loquen en projectes amb valors amb els quals es senten identificats o un 13,6% ho farien si existissin tractes especials pels joves, com millors interessos, etc.

FER

Algunes opinions interessants trobades entre les respostes dels estudiants son les següents:
“la banca ètica ha de saber transmetre la confiança que la banca ordinària ha perdut”
“hauria de promoure’s fent publicitat sobre el nostre futur”
“la banca ètica té futur si saben fer-se conèixer”

Tota aquesta metodologia acadèmica, treballada sobre la base de l’aprenentatge servei (APS), els ha permès reflexionar sobre com poden fer un servei a la comunitat i de retruc sobre el seu paper dins de la societat, responsabilitat que, des de la Universitat de Barcelona estan treballant professors i professores del Grup APS(UB).