Actualitat

CATEGORIES

Notícies
4 agost 2009

PRESENTACIÓ DEL BARÒMETRE DE LES FINANCES ÈTIQUES

El passat dia 3 de juliol i en el marc de la 1a Setmana d’Economia Cooperativa que es va celebrar a Barcelona, va tenir lloc la presentació de l’Observatori de les Finances Ètiques. presentacio_barmetre_2_020709_reduida_web.jpg

Hi varen participar els Sr. Patrick Decoodt, director general d’INAISE (International Association of Investors in the Social Economy), el Sr. Narcís Sánchez, coordinador de l’Observatori de les Finances Ètiques de FETS i el Sr. Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau i professor titular del departament d’Economia Aplicada de l’UAB.

presentacio_barmetre_020709_reduida_web.jpgL’acte va començar amb l’aportació del Sr.Patrick Decoodt, que va explicar què era l’INAISE i l’Observatori mundial de les finances ètiques.

Seguidament el Sr.Narcís Sánchez, va presentar el baròmetre de l’Observatori de les finances Ètiques. Va destacar que ens els darrers cinc anys hi ha hagut un augment important del volum de diners que mouen les finances ètiques, sent les principals entitats Triodos Bank i FIARE. El capital invertit s’ha multiplicat per 5 i el capital en préstecs concedits s’ha multiplicat per 6. Tot i que la quantitat és petita , 0,017 % del total, és una quantitat prou important.

Per acabar, va tenir lloc la conferència “El cooperativisme enforteix la viabilitat de les empreses i la implicació en el futur” a càrrec del Sr.Arcadi Oliveres.