Actualitat

CATEGORIES

Notícies
25 febrer 2010

Entrevista amb Isabel Sánchez (Triodos Bank)


"A Catalunya existeix un interès molt clar pel model de banca ètica i sostenible que desenvolupem

 

Des de principis d´any Isabel Sánchez ocupa el càrrec de directora territorial de Triodos Bank per Catalunya i Balears en substitució de Joan Antoni Melé, que passa a ocupar el càrrec de sotsdirector de l’entitat. Avui parlem amb ella.

 

Amb la intenció de conèixer-la una mica més li preguntem per la seva trajectòria professional en el món de les finances. Isabel Sánchez té “una llarga experiència professional en banca”, sector en el que va començar a treballar l’any 1987. Ha desenvolupat tasques administratives, d’assessora personal, gerent d’empreses i direcció d’oficines. Opta per les finances ètiques perquè li donen la possibilitat de treballar en línea amb els seus valors, realitzant operacions en aquells sectors que des del seu punt de vista tenen “un valor afegit per a les persones i per la terra”.

Tot i que no és la primera dona que ocupa un càrrec directiu a Triodos Bank, on hi ha un número important de dones que són gerents, responsables d’àrea o directores en diferents departaments i àrees de negoci, Isábel Sánchez sí és la primera directora d’oficina regional a Espanya, nomenament que veu amb normalitat dins l’organització, que no té en compte el sexe de les persones que ocupen els càrrecs sinó les seves capacitats, experiència i compromís, assegura. “Em consta que si no ha estat possible abans ha estat per les circumstàncies, doncs Triodos Bank no fa discriminació ni positiva ni negativa”.

Triodos Bank considera el conjunt de les coses i la capacitat de gestió de les persones és independent de si són dones o homes, explica Sánchez. “A l’hora d’analitzar una sol·licitud de finançament tenim en compte tres criteris. Un té a veure amb si l’activitat o empresa està dins de la nostra política d’inversió, dirigida únicament a activitats socials, culturals i mediambientals, l’altre és escollir quines persones arrencaran el projecte i quin és el seu compromís real amb el desenvolupament sostenible, independentment de si són homes o dones, i l’últim consisteix en calibrar si l’activitat és rentable econòmicament”.

De cara al 2010 els reptes que es planteja com a directora territorial de Triodos Bank són: “Consolidar la nostra presència a Catalunya i Balears , i intentar cobrir les necessitats dels nostres clients. Continuarem treballant per atendre les demandes dels nostres clients, tant dels que desitgen estalviar de forma responsable amb nosaltres, com dels emprenedors que necessiten finançament per iniciar o desenvolupar projectes i negocis innovadors amb valor social, cultural i mediambiental. A Catalunya existeix un interès molt clar pel model de banca ètica i sostenible que desenvolupem”.