Actualitat

CATEGORIES

Notícies
6 juliol 2016

L’energia neta i l’economia social

Diverses organitzacions de l’Economia Social i Solidaria engeguen un nou projecte, “Mes Solar”, sobre el vector ambiental de l’energia, relacionant les fonts d’energia verdes amb el finançament ètic. La iniciativa és de Ecooo, un empresa sense ànim de lucre integrada al Mercat Social de Madird, amb més de 10 anys de recorregut socialitzant plantes fotovoltàquies.

L’activitat de socialització permet que les persones puguin produir la seva propia energia neta participant en instalacions col·lectives, amb aportacions des dels 100 euros i esperant una rentabilitat del 5%. Amb Mes Solar, aquesta practica es gestiona des d’una banca cooperativa ètica, Fiare Banca Etica, i es comercialitza amb la cooperativa Som Energia, una organització també sense ànim de lucre i referent al territori.

Doncs, aquest projecte opera i es gestiona a partir dels valors de l’ESS i les finances ètiques, demostrant la viabilitat i la realitat d’aquesta tipologia de projectes, i posant en valor la necessitat de disposar d’un sistema energètic responsable d’acord amb una societat i un model socioeconmic sostenible.

Consulta l’article del diari Público