Actualitat

CATEGORIES

Notícies
28 novembre 2012

Fundació Comtal i Fundació Mas Albornà reben els Premis Josep M. Piñol 2012

La Fundació Acció Solidària Contra l’Atur, en la 15a edició, ha premiat a entitats que impulsen la inserció laboral

Recentment, s’ha fet entrega dels Premis Josep M. Piñol 2012, impulsats per Acció Solidària Contra l’Atur, que premien la innovació i la trajectòria d’entitats i empreses d’inserció laboral. Es tracta de la 15a edició del premi i enguany ha recaigut sobre la Fundació Comtal i la Fundació Mas Albornà amb una dotació de 10.000€ per cada una.
 

Millor iniciativa innovadora de lluita contra l’atur: Making of, anima el teu currículum, presentat per la Fundació Comtal.

El jurat ha valorat especialment l’objectiu d’afavorir la inserció laboral, prenent com a referència l’interès i la motivació per a la incorporació dels joves, generant un espai per a la creació final d’un vídeo-curriculum de cadascuna de les 30 persones que participen en el projecte.

També es fomenta l’adquisició d’una voluntat expressa sobre la seva vida. Són molts els joves que no tenen clar un objectiu vital. La proposta vol ser un espai facilitador de noves experiències i nous coneixements que amplifiqui les seves expectatives i per fer el pas d’una actitud passiva a una proactiva, per a que siguin creadors d’una nova realitat. També es pretén despertar l’esperit crític i autocrític. Són molts els joves en situació de vulnerabilitat que no han gaudit d’un temps, un espai per a reflexionar, veure’s des de fora, observar-se per a transformar-se. L’objectiu és iniciar nous processos de recerca activa de feina que han donat bons resultats.


Premi a la trajectòria en la lluita a favor de la inserció laboral: FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ.

S’ha destacat per tractar-se d’una entitat amb 10 anys d’història, compromesa amb la defensa dels drets socials i alhora com a entitat significativa dedicada al desenvolupament solidari i la inserció laboral de col·lectius en situació d’exclusió sociolaboral per problemes de discapacitat i trastorn mental. Actualment aquesta entitat és un referent quant a gestió d’empresa d’economia social i d’èxits en matèria d’inserció laboral vers el col·lectiu de persones amb discapacitat i trastorn mental. Les claus d’aquest èxit han estat: l’oferta de servei professional i de qualitat, l’arrelament al territori, conjunció amb els agents comarcals i diversificació de serveis.

 
Acció Solidària Contra l’Atur ha aprofitat l’acte per fer difusió del manifest de denúncia de l’actual situació de l’atur a Catalunya i a l’estat espanyol. Amb més del 20% de la població activa a l’atur, l’entitat creu que és l’hora de fer un “pla de xoc”. Aquest pla de xoc hauria de posar en marxa inversions “en sectors rendibles, que tinguin futur i creïn ocupació” i “els experts haurien de determinar en quines àrees és més aconsellable invertir”. 

Des de la seva fundació el 1981, Acció Solidària Contra l’Atur, no ha deixat de donar préstecs sense interessos a persones i col·lectius desfavorits i de vetllar per la creació de llocs de treball impulsant iniciatives d’autoocupació i de consolidació d’empreses del sector social.