Actualitat
CATEGORIES

Entrevista a Eulàlia Reguant, impulsora del Grup Local de FIARE de Barcelona

“Els grups locals són nuclis de participació, de presa de decisions i d’incidència en favor d’unes finances ètiques”
Eulàlia Reguant
És membre de la Junta Directiva de l’Associació Projecte FIARE de Catalunya en representació de Justícia i Pau, i juntament amb altres companyes està treballant per impulsar el Grup Local de FIARE de Barcelona.
1. En què consisteixen els grups locals?
Per tal que el projecte tingui el màxim d’èxit possible per aconseguir una altra economia, social i solidaria, al servei de les persones i la societat, cal construir des de la base social arrelada a un territori. És en aquest marc que existeixen els grups locals: grups de persones sòcies d’una mateixa ciutat, comarca o zona territorial propera que treballen per enfortir el projecte, i per construir un sistema de finances ètiques.
2. Quin paper juguen dins de FIARE?
A FIARE la participació és un pilar fonamental, per tant, els grups locals en són el dinamitzadors, però alhora són els “ambaixadors” del projecte arreu, i els que coneixen la realitat del territori on estan i així conèixer les demandes del territori. Són nuclis de participació, de presa de decisions i d’incidència en favor d’unes finances ètiques.
3. Quants grups existeixen? Quins?
A Catalunya ara mateix n’hi ha tres de consolidats: Sabadell, Manresa i Lleida. Tot i que podríem parlar de Vallès, Catalunya Central i Terres de Ponent.
4. Quins grups es projecten pel futur?
Com ja he avançat al principi, estem treballant per crear el Grup Local de Barcelona, i també s’està avançant per poder tenir grup local a Girona. Esperem que amb l’inici d’any puguem dir que ja tenim aquests dos grups treballant com a tals.
5. Quins objectius tenen a llarg termini?
Els grups locals han de ser els nuclis de participació de la banca ètica a Catalunya i l’Estat Espanyol. Ara mateix ens organitzem per associacions territorials arreu de l’estat, però l’objectiu és generar espais més petits i de més proximitat que siguin els portaveus de la banca al territori, que treballen per la construcció del sistema de finances ètiques. En definitiva, emmirallant-se amb els GIT (Grups Locals) de la Banca Populare Etica d’Itàlia tenen com a funció difondre la cultura de les finances ètiques, atendre les demandes, necessitats i estímuls de la zona i proporcionar informació sobre les activitats del Banc.