Actualitat

CATEGORIES

Notícies
4 juny 2024

Les economies transformadores tenen molt a dir a les eleccions europees

Diumenge 9 de juny tornem a tenir una cita electoral, en aquest cas les eleccions al Parlament Europeu. Tot i que pugui semblar llunyà, el fet és que les polítiques europees determinen el marc normatiu per desplegar les lleis a la resta de nivells administratius. Les majories que surtin de les urnes orientaran la resposta a escala europea en temes tan sensibles com la necessària transició ecosocial o la preocupant escalada bel·licista.

Les economies transformadores i les finances ètiques i solidàries poden ser un actor clau per fer front a aquests reptes, però també necessiten unes propostes polítiques que acompanyin en la mateixa direcció. En aquest sentit, des de REAS- Red de redes, la xarxa estatal de l’economia social i solidària, han publicat un posicionament en què presenten un llistat de mesures per impulsar l’Economia Social i Solidària des del Parlament Europeu, amb un apartat dedicat a les Finances Ètiques.

Per la seva banda, Febea – Federació europea de banca ètica i alternativa – ha analitzat els programes electorals de les grans famílies polítiques europees, cercant les referències al sistema financer, les mesures de transparència o rendició de comptes per la gran banca o propostes d’impuls d’alternatives ètiques. Aquest informe recull els punts forts i febles de cada partit.

Per acabar d’aprofundir en el tema, no et perdis el dossier que Valor Social ha dedicat a les diferents mirades sobre les eleccions europees des de les Finances Ètiques.