Butlletí abril: Joves que passen a l’acció per les Finances Ètiques, coneixement per a la transformació als Papers, Mes del Comerç Just i molt més!
De la reflexió a l’acció! Joves i finances ètiques
Què fa que un grup de joves matinin cada dissabte durant un mes per reflexionar sobre el model econòmic dominant, els seus efectes i el paper de les finances en el mateix? Segurament les ganes de trobar-se, el bon ambient o unes delicioses croquetes ajuden, però l’element principal és que aquest model pot transformar-se i que per fer-ho necessitem eines com les que l’Escola d’Activisme i Finances Ètiques va oferir a aquest grup.
Papers per guiar-nos en la transformació del sistema financer
Conèixer allò que es vol transformar és imprescindible, i per això una de les línies de treball de FETS ha estat la recerca en l’àmbit de les finances ètiques i en aquells sectors vinculats. Per tal de compartir i fer accessible el coneixement generat es va crear la col·lecció “Papers de l’Observatori”, una sèrie d’estudis que aporten contingut rigorós i de qualitat sobre els temes tractats.
Des del primer, publicat el juliol del 2006, ja són 12 els volums de la col·lecció, amb els quals pots aprofundir en el teu coneixement sobre temàtiques com l’assegurança ètica, la cultura de pau, els microcrèdits, la moneda social o la contractació pública.
Un dia per un comerç que disminueixi les desigualtats entre el Nord i el Sud Globals
Un dia, el del Comerç Just, que s’ha convertit en un mes per poder encabir totes les propostes que desenes d’entitats i d’ajuntaments realitzaran el proper maig per sensibilitzar sobre les conseqüències d’unes relacions econòmiques Nord-Sud extractivistes i depredadores.
Amb exposicions, tallers i xerrades, des de LaCoordi insistirem en què fer possible un altre futur implica practicar un altre consum al present. El comerç just fa més de 80 anys que demostra que existeix una altra forma de producció, comercialització i consum més equitativa, justa i transparent.
Les juntes d’accionistes de la Banca Armada, escenari de la denúncia de les activistes
Diferents activistes de la campanya Banca Armada han tingut l’oportunitat d’intervenir en les juntes d’accionistes dels bancs espanyols amb un vincle més estret amb la indústria armamentística: BBVA, Banco Santander, CaixaBank i Banc Sabadell.
A través d’aquesta acció d’activisme accionarial es va poder posar davant del mirall els intents de rentat de cara de les entitats, assenyalant casos com l’inversió en armament nuclear o el finançament d’armament utilitzat al genocidi a Gaza.
Serveis asseguradors per una transició ecosocial també en el transport
Un cop més les finances ètiques empenyen i fan possible el desenvolupament de l’Economia Social i Solidària permetent als seus projectes arribar més lluny. En aquest cas parlem del repartiment sostenible a través de bicicletes de càrrega, per a qui Arç ha dissenyat un producte assegurador a mida d’aquesta realitat, una peça més per a la Transició Ecosocial.
Present i futur de la intercooperació amb el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya
Per acabar us recomanem aquesta completa entrevista que Fiare Banca Etica ha fet al Guillem Llorens, president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. A la conversa, es posa sobre la taula l’actual moment de la federació, els reptes de futur del cooperativisme, així com experiències d’intercooperació i el paper hi han tingut les Finances Ètiques.