Butlletí: Mapegem experiències d’educació en Finances Ètiques arreu del món, la RedEFES es troba a Madrid, i l’ESS barcelonina se celebra a la Febrerada!
Posem al mapa les experiències d’educació en finances ètiques
Ja és accessible en l’apartat d’experiències de la RedEFES el resultat de la recerca realitzada per Marta Rallo i Francisco Contreras en el marc del projecte “Educant alternatives: les finances ètiques com a motor de canvi”. La recerca també inclou una reflexió sobre com identificar les bones pràctiques educatives en Finances Ètiques i mostra la metodologia resultant com a conclusió.
A més, podreu navegar per a cadascun dels casos d’èxit, des d’un institut públic català fins a les fàbriques recuperades argentines, passant per un taller de rap a Euskadi i per un curs de finances islàmiques, fins a per una campanya d’abast continental.
Un internet més semblant al món que estem construint
No us serà aliè l’important debat al voltant de les xarxes socials i el seu impacte sociopolític, especialment d’aquelles més conegudes. Tant els criteris que premien amb major visibilitat els continguts més nocius com les simpaties polítiques públiques dels seus propietaris, ens allunyen cada cop més de les seves òrbites. Mentre debatem en quins espais digitals i amb quin objectiu té sentit romandre, fem pública la nostra aposta per unes xarxes socials descentralitzades, democràtiques, obertes, en les quals les usuàries conservin la sobirania de les seves dades i els seus continguts.
Aquesta aposta pel fedivers, amb Mastodon com a eina més coneguda, és una aposta col·lectiva que vam visibilitzar el passat 20 de gener des de la campanya “Som-hi juntes” en la qual més d’un centenar d’entitats de l’ESS vam fer juntes al salt al fedivers.
Desenes de docents s’enxarxen a Madrid per portar les finances ètiques a l’aula
Les jornades anuals són el moment més esperat pels membres de la RedEFES; és el moment d’abandonar la virtualitat i retrobar-se cara a cara amb persones amb qui comparteixen la inquietud i la passió per capgirar l’ensenyament de l’economia. Els passats 17 i 18 de gener l’Ateneo La Maliciosa de Madrid va ser l’escenari d’aquest esdeveniment en el qual més de 70 docents de tots els racons de l’estat van gaudir d’un interessant programa i també van tenir l’oportunitat de posar en comú les seves experiències i compartir els recursos pedagògics que millor els han funcionat.
La 3a Febrerada reunirà a l’ESS de Barcelona i es farà sentir més enllà
Incorporant millores, però consolidant el format i l’esperit, ja tenim aquí una nova Febrerada: el divendres 7 de febrer l’ESS de la ciutat es troba per celebrar-se. El bloc del matí vol ser un punt de reunió pels centenars de persones que impulsen dia a dia projectes d’economia transformadora. El Bloc4 serà un espai de formació i intercanvi per estrènyer els lligams d’aquest teixit social i econòmic de Barcelona.
La segona part, que es desenvoluparà a la sala Paral·lel 62, té l’objectiu d’obrir-se i projectar els valors i pràctiques de l’ESS a nous públics. Sota el lema “La Festa on tot pot canviar”, combinarà propostes de sensibilització més lúdiques i informals amb un potent programa en el qual l’humor i la música seran les protagonistes.
A més de la potent campanya comunicativa “Trenca i celebra” i esdeveniments a Bilbao, Madrid i Barcelona, Fiare Banca Etica tanca les celebracions del seu 10è aniversari amb un documental per repassar la seva trajectòria des de la seva creació fins al dia d’avui. A través de les paraules de testimonis d’aquests anys es reconstrueix tot el procés per portar una idea esbojarrada al que avui és: una sòlida entitat financera en constant creixement.
El ritme de creixement de les assegurances ètiques el marquen la demanda d’aquests productes per part dels clients. En aquest avenç, el paper de les corredories és clau per transmetre a les companyies asseguradores la rellevància d’incorporar aquests criteris en el seu funcionament i inversions, també en l’àmbit comercial. Arç Cooperativa, corredoria històrica de l’ESS, ha anunciat que les assegurances contractades per a particulars contractades amb companyies registrades pel Segell EthSI de les assegurances ètiques ja superen el 50%.