Tallers i activitats
Sacsegem consciències i engeguem debats sobre l’ús dels diners. Promou les finances ètiques entre els més joves!
Tenim una oferta subvencionada de tallers presencials gratuïts per a aquest curs gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació.
Taller teatral
Paradís Verd
4rt d'ESO, Batxillerat i Cicle Formatiu de Grau Mitjà
És un taller que promou el debat i la reflexió sobre quina relació existeix entre les finances ètiques i el medi ambient a través d’un format participatiu on l’alumnat entrarà a formar part d’una història. El taller parteix de la història d’amistat entre dos joves, la Lucia i l’Amanci. Tenen una gran complicitat i un joc compartit on sovint s’imaginen el món preguntant-se: “què faries si…” “què passaria si…” Tots dos comparteixen valors i ideals molt diferents que respecten. Però la vida passa i agafen camins diferents fins que a l’edat adulta un conflicte d’interessos lligat als seus valors els enfronta i provoca que s’hagin de tornar a trobar.
- Màxim de 30 participants
- 90 Minuts
- En col·laboració amb La Nave Va
Joc de rol
El rol de les finances
3er i 4rt d'ESO
Aquest taller és una dinàmica on els i les estudiants faran una simulació de relacions financeres que es donen entre les persones estalviadores, emprenedores i els bancs convencionals i la banca ètica. Es divideix als estudiants en quatre grups i se’ls facilita a cadascun la descripció del seu rol i els seus objectius. Les persones estalviadores i emprenedores hauran d’apropar-se als dos bancs per aconseguir el seu objectiu, per després debatre col·lectivament les diferències i compartir les conclusions que es donen a partir de les interaccions que s’han donat.
- Màxim de 30 participants
- 60 minuts
- En col·laboració amb Setem Catalunya
Taller teatral
Quina cara de la moneda vols?
Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà
Com es mouen els diners? Com ens mouen els diners a nosaltres? A través de la història d’una jove banquera dels EUA als anys seixanta, acompanyarem la protagonista en diferents situacions i dilemes que conduiran al debat i la reflexió sobre la pròpia responsabilitat quant a l’ús que fem dels nostres diners.
- Màxim de 30 participants
- 120 minuts
- En col·laboració amb La Nave Va
Xerrada
Diners a qualsevol preu? (temporalment no disponibles)
Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà
En aquesta xerrada s’explica, de manera senzilla, dinàmica i participativa, la lògica del sistema financer i la seva funció en l’economia. Amb aquesta informació, podrem conèixer l’impacte social i ambiental de les entitats bancàries i mesurar la distància entre els nostres valors i la nostra forma d’estalviar i invertir.
- Màxim de 30 participants
- 60 minuts
Videofòrum
Diners amb valors (temporalment no disponible)
Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà
A partir d’un curtmetratge de 15 minuts, es convida a reflexionar sobre el paper de les finances en l’economia, els principis de les finances ètiques i quin tipus de món fomenten els diferents models. Amb un espai per a la crítica i la creativitat, el debat gira al voltant de la nostra experiència amb els diners i estalvis.
- Màxim de 30 participants
- 90 minuts

"Per l’ètica i els valors de la banca, i per com es comporta."
Alumne de 3r d’ESO de l’Institut Ègara, Terrassa

"Molt bona activitat, amb interacció i ha estat entretinguda i s’aprèn."
Alumnat de segon d’Administració i Gestió, Centre Educatiu Puig Castellar, Santa Coloma de Gramenet

"Doncs que la gent vagi més als bancs ètics, ja que són bancs responsables i no inverteixen en armes."